TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Drengekorets koncert-turne til New Zealand

Dagens dagbog er sponseret af:


Gartneriet Søegaard Nielsen i Ågerup er din lokale producent af skoleagurker - lige til madkassen

16. februar 2004

Den korte version:
I dag kørte vi i bus!

Den anden version:
Allerførst var der ved morgenmaden stor glæde over nyheden om præstevalget ved Domkirken; derfor fra alle os her omme på den anden side af jorden: Et stort og hjerteligt TILLYKKE til Karin, og til Domsognet! :-)

Dagen skulle bruges på at bringe os fra Franz Josef ved Vestkysten til Queenstown mod sydøst, en lang køretur i bjergrige områder.

Straks efter afgang følte Finn trang til at dele sin nats oplevelser med os; han havde ligget på en madras med en skønnet hældningsgrad på 15 grader mod den "forkerte" side, så han havde måttet klamre sig til kanten ind mod væggen natten igennem for ikke at ryge ud over afgrunden og ned på gulvet. - Medfølelsen i bussen var til at overskue, og snakken røg straks over i den tilsyneladende uudtømmelige gensidige snorkebeskyldningsdiskussion, som ikke ser ud til at ville nærme sig noget forlig uden en uvildig instans' vurdering af de natlige lydes faktiske omfang.

Lad det være sagt med det samme: dagens naturoplevelser var ikke særligt grimme, pænheden herovre er faktisk aldeles overvældende hver eneste dag, og i dag var den da helt oppe og ringe! Udover alt det bogstaveligt talt bjergtagende, vi kunne se under hele køreturen, gjorde vi også adskillige stop ved særligt bedårende steder.

Første stop var langt ude på landet ved en fredeligt camperende familie, som sad og nød deres indtil da stilfærdige morgenkaffe med den smukkeste udsigt til både den store Fox Gletcher og Mt. Cook, New Zealand's højeste bjerg. Familien bar pænt over med os, da vi myldrede ud og fotograferede løs. Da vi kørte videre, må man nok konstatere, at der blev umanerligt stille i bussen; langt de fleste drenge faldt i dyb søvn i (for os få vågne) ganske opfindsomme stillinger; - gårsdagens gletcher-vandretur havde gjort sin virkning!

Udover sovning og gennemhøvling af alle tilgængelige jumbobøger, skal tiden jo gå med noget på de lange ture, og snakken kan komme ganske langt omkring, og Hjemmesidens Depardement For Hidtil Uhørte Teser Af Forskellig Slags (HDFHUTAFS) kan fx afsløre spørgsmålet: er bjergene hernede på undersiden af jorden i virkeligheden jorden der lissom drypper?

Vi forlod Vestkysten og kørte ind i landet langs Haast-floden og passerede de sydlige alper via Haast-passet. Efter at ha' kørt i frodig tempereret regnskov, ændrede naturen og vegetationen sig her mærkbart.

Ved en overdådig frugtbod gjorde vi endnu et holdt, og for afsyngning af "I Danmark er jeg født" fik vi flere store poser frugt og andre lækre sager oveni købet.

Vi ankom til vandrerhjemmet i Queenstown i regnvejr, men håber på at regnvejret er drevet over i morgen, hvor vi skal ud og se på denne metropol for eventyrere med hang til grænseoverskridende oplevelser.

Dagens reporter: Emma Hulkentern / Klemt human ener / Hamlet er en munk


West Coast
En af de utallige flotte udsigter - Knight's Point syd for Franz Josef

Frugtbodssang
Det her bør vi gøre noget oftere... Her synger vi til gengæld for masser af frugt til drengene!!!

Thunder Falls
Våde tæer virker ofte opkvikkende, måske især her ved Thunder Falls...!

Thunder Falls
Hvad skal vi lave i Queenstown? Tør I bungy-jumpe?


Vi ses i morgen!



I går - I morgen


Dagens dagbog er sponseret af:


Gartneriet Søegaard Nielsen i Ågerup er din lokale producent af skoleagurker - lige til madkassen