TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Drengekorets koncert-turne til New Zealand

Dagens dagbog er sponseret af:


Gartneriet Søegaard Nielsen i Ågerup er din lokale producent af skoleagurker - lige til madkassen

20. februar 2004

Så oprandt den sidste hele dag på New Zealand - det er gået stærkt! Der er ingen af os som rigtig kan fatte hvor tiden er blevet af, men vi rejser herfra i morgen.

Nogle voksne var tidligt oppe for at trække det sidste adrenalin ud af de mange muligheder, og fandt ud af at det ganske rigtigt kan være farligt. Der skete heldigvis ikke nogen skade, men det understreger det fornuftige i at begrænse løjerne til dem som selv kan tage ansvaret for hvad de kaster sig ud i.

Vi andre har hygget os på stranden i formiddag med at bygge kopier af New Zealands imponerende kulisser til Ringenes Herre. Isengard, Mordor og Minas Tirith blev genskabt i stillehavssand, som viste sig at være mørkt, særdeles ustabilt når det var vådt, men et hårdt og udmærket byggemateriale i tør tilstand. Den første egenskab udnyttede drengene til at vibrere sig ned i sandet til knæene, så de måtte trækkes op igen. Vandet var lidt småkoldt, men vejret var som altid med os på trods af en lidt mudret vejrudsigt.

Eftermiddagen bød på to timers korprøve i Christchurch Cathedral som forberedelse til aftenens koncert. Herefter var der et par timers tid til at brænde de allersidste lommepenge af på souveniers og gaver, få spillet lidt bold i de mange parker her i byen og spise en rigtig god pastasalat til aftensmad.

Koncerten gik forrygende. Det lykkedes ikke at få Holmboe køreklar, men resten af repertoiret gik fremragende. Vi havde fuldt hus, og alle var opsat på at give den en skalle her ved sidste koncert. Vi sluttede med stående bifald og mere end NZ$400 i kollekt, som Johan og Frederik, som var blevet anbragt med hver sin indsamlingssæk på hver sin side af kirkens eneste udgang, pressede ud af folk. Smart, ikke? Det var uden sammenligning den bedste koncert vi har haft hernede, hvilket må kaldes god timing. Samtidig var der også en del fis og ballade. I anledning af Peters fødselsdag fik Peter Tönshoff flettet "I dag er det Peters fødselsdag" ind i et cello- og orgelstykke Hugo Alfvén. Samtidig var der blevet fremstillet et specielt program til Finn, som havde mildest talt alternative komponister og titler. De er ikke alle egnet til offentliggørelse, men en enkelt eller to skal vi da lige have: William Byrd - Civitas sancti tui var blevet til Mette Fugl - Kiwi Sancti Tui, og der optrådte værker af både Johann Sebastian Humbugg, Alfons Aaberg og Brdr. Olsen.

Efter koncerten var der is til alle på vandrerhjemmet, pakning og søvn. I skrivende stund har vi lagt drengene i seng, og vi voksne sidder og drikker et glas rødvin, spiser lidt ost, ønsker Peter Søegaard tillykke med fødselsdagen og ser tilfredse og trætte tilbage på en fantastisk tur.

I morgen vender vi næsen hjemad. Turen hjem bliver ikke helt så lang i timer som udturen, men vi forsøger at forberede os rimeligt til dansk tid. Vi har godt nok lagt drengene i seng, men selv om de får en solid nattesøvn i nat har vi en meget lang dag i morgen, så det er meget muligt at det ikke bliver nemt. I så fald kommer der en stor gruppe klatøjede, rejsemætte, møgtrætte og generelt herlige unger hjem søndag morgen. Hvis det lykkes at få sovet tilstrækkeligt, vil de bare være rejsemætte og generelt herlige.

På forhånd tak for lån, og på gensyn i overmorgen - vi når ikke at skrive mere dagbog inden ankomsten til Kastrup søndag morgen. Hvis der støder komplikationer til inden Bangkok, sender vi besked hjem via hjemmesiden, hvis det er fysisk muligt. Senere forsinkelser har vi ikke mulighed for at meddele, så der er I henvist til andre kanaler. Vores flightnummer er TG950, med planmæssig ankomst til Kastrup søndag den 22. februar klokken 0735.


Dagens reporter: Lad helsenar snage din mor = Dan slider halsen og armen = Noder i negers sandalhalm = Danner har en slags melodi = Duracell-kaninen
Samtlige rigtige løsninger til rdd@rdd.dk udløser som sagt i starten af turen præmielodtrækning om en stor pose jord.


Mange tak for denne gang. Vi ses - denne gang fysisk - i overmorgen.

Strand
Formiddagen benyttes til et sidste strandbesøg i Christchurch...

Koncertreklame
Efter korprøven tog vi opstilling udenfor kirken for at reklamere lidt for aftenens koncert!

Magic-kort
Kortspil er der også tid til!

Koncert
Turneens sidste koncert gik fremragende - alle var oplagte og præsterede deres bedste for en fuld kirke!





I går - I morgen


Dagens dagbog er sponseret af:


Gartneriet Søegaard Nielsen i Ågerup er din lokale producent af skoleagurker - lige til madkassen