TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Norden-turné

7. juli 2001

Tidligt op og i gang med rengøring kl. 4.30. Så "nemt" kan det siges! Jeg skulle hilse og sige, at det er meget få drenge, der ser friske ud på dette tidspunkt, men op kom de...

Lettere bedrøvede forlod vi turens indtil videre mest suveræne vandrehjem denne meget tidlige morgenstund. Bussen pakkedes på rekordtid - igen, og så gik turen sydover til Stockholm, hvor vi indtog Silja Lines Europa-færge. Ombord gik det, og direkte til morgenmadsbuffet'en, der mildest talt var overdådig.

Hele dagen, fra 8.00 til 20.10, legede vi vaskeægte, afslappede turister på en færge fyldt med indkøbsstrøg, biograf, swimmingpool, soldæk og spillehaller. På færgen var også elevatorer, som Daniel var fanget af mellem 11. og 12. dæk. Efter en times tid blev han igen sluppet fri, lettere træt af de få kvadratmeter og to åndssvage finner (der iøvrigt var årsag til det ufrivillige ophold i kuben).

Næsten hele vejen fra Stockholm til Åbo sejlede vi gennem skærgård. Kun ca. 1/4 af vejen gik gennem åbent vand. Udsigten var storslået med svensk skærgård i den første del og finsk i den sidste del, og alle hyggede sig gevaldigt og nød den smukke sejltur, der det meste af vejen foregik i havblik!

Var morgenmad overdådig, slog frokosten benene væk under os. Ingen holdt sig tilbage.

Vi nåede Åbo kl. 20.10 og kørte straks mod Helsinki. Til trods for, eller måske netop fordi, vi havde spist så effektivt hele dagen, var drengene sultne igen kl. 22.00. De tog til takke med en tarvelig burger og hastede videre mod vandrehjemmet til meget sent. Her mødte os en mindre behagelig overraskelse: Vandrehjemmet i Helsinki ligger mildt sagt betydeligt under de vandrehjem, vi tidligere har boet på, i niveau. Et toilet og 1 bruser pr. 64 personer!!! I Helsinki gør man desuden ikke meget ud af rengøringen på vandrehjem. Vi citerer en rejsedeltager frit: "Jeg lægger i hvert fald jorden op i sengen igen, før jeg rejser!" Dette til trods har vi det dejligt, for vi skal jo kun overnatte på vandrehjemmet.


Udsigt fra agter!



Vi nyder skærgård fra styrbord.



Kevins frokost: Kager og et enkelt kyllingelår...



Ankomst til Eurohostel. Vi er endnu uvidende om standarden!



Dagens redacteur: Hold Ø