TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Norden-turné

12. juli 2001

Igen et herligt morgenmåltid på færgen! Visse voksne havde poser under øjnene. Mange drenge kom lidt sent op og havde meget travlt med at arbejde sig igennem morgen-buffeen.

Vi kørte straks til Vasa-museet i Stockholm. Det var lige så populært som Kontiki-museet i Oslo. Faktisk havde vi sat for lidt tid af, så mange forlod museet modstræbende. Bagefter fandt vi en plæne, hvor vi indtog vores "bus-frokost". Selvom vi ikke har de samme tilbud, som man har på færgen, bliver der spist med god appetit - især når gruppelederne smører til drengene. Vi fortsatte til "Gamla Stan", hvor vi gik lidt rundt i de gamle gader. Jeg skulle ind i Storkyrkan for at gøre aftaler om koncerten på lørdag.

Sidst på eftermiddagen fandt vi så det vandrerhjem, hvor vi skal bo resten af turen. Her bor vi virkelig dejligt. Der er rent og rart at være med gode udenomsforhold. Udover fodboldbanen med rigtige mål, som er blevet meget varmt modtaget og flittigt brugt, er stedets store hit en stor blå drage med indbygget trykknapbetjent vandslange.

Drengene fandt hurtigt ud af at lokke hinanden ned og bilde den nyankomne ind at slangen enten sprøjtede med jævne intervaller eller tændtes når man rørte dens hoved, hvorefter den dreng der sad ved trykknappen lige kom til at give den et tryk når den intetanende "nye" dreng kom ind foran slangen.

Aftensmaden blev klaret ved at ringe til det lokale pizzeria og bestille pizzaer til 60 mennesker. 1½ time efter bestillingen - for en gangs skyld blev der ikke svaret: "Det bliver lige 10 minut!" - ankom en stationcar med bagagerummet godt fyldt op. Et meget populært og velsmagende måltid.

Vores chauffør har vist ikke fået den omtale på vores hjemmeside, som han fortjener. Vi har været mere end tilfredse! Johnny, som er hans navn, har været utrolig imødekommende! Vi fandt meget hurtigt ud af, at han har en veludviklet humor, og svinger godt med i de hyppige latterbølger i bussen. Da han fandt ud af, at koret betegnede forbipasserende piger som "høstmaskiner", blev han totalt revet med, og hjalp til med at udpege dem. (I øvrigt blev store piger betegnet lidt mere håndfast som "kampvogne"). Jo, vores chauffør har været alle tiders og må varmt anbefales! Det er ufattelig, at han har kunnet holde vores mobning ud. Han siger i øvrigt, at han har fået bevilget 3 måneders rekreation efter denne tur. Det forstår vi faktisk udmærket....


Vasa - imponerende syn! Utrolig velholdt, selvom det sank tilbage i 1628!



Gamla Stan. Der er mange sådanne hyggelige smøger...



Vores vandrerhjem! Et par klasser op i forhold til det, vi lige kom fra!



Så er der pizza til alle. Der gumles!



Dagens udsendte: Ib René Evald (igen)