TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Norden-turné

14. juli 2001

Hjertelig god formiddag. Vi har sovet længe. Der var tid til lange bade og nydelse af morgenmaden. Resten af formiddagen bød på afslapning, fodboldspil og leg på legepladsen.

Lige pludselig var klokken tre minutter i bustid, og der udbrød panik på vandrerhjemmet......hvor var kortøjet, korskoene og vanddunkene?!? Nå, rutinerne sidder efterhånden på rygraden, så i løbet af ganske kort forvirring var grupperne i bussen, og vi var på vej til vores sidste koncert. Det var kun Søren, der mødte op i kondisko og shorts!!!!

Storkyrkan var majestætisk og majet varm, men vores yderst professionelle kor har nu styr på vandreserverne, så korprøven kørte i smør imens backinggruppen smurte frokost. Snart duftede præsteværelset lifligt af leverpostej og kyllingepølse, og kormedlemmerne gjorde kål på så meget rugbrød, at vi måtte i byen en ekstra gang, for at der også kan være rugbrød til os alle i morgen. Imens grovæderne gumlede, sad Finn og prøvede at vænne sig til det lidet udvidede Hammondorgel, som var til rådighed i kirken.......det rigtige orgel var under reparation. Det var en helt speciel lyd, Finn præsterede at frembringe, og han må nu sande, at det ikke er alle orgler, der er i stand til at følge hans fingres tempo.

Koncerten gik over al forventning, og kirken klingede af vellyd, så vores øjne blev lettere fugtige og vores hud fik gåseantræk. Dog måtte den svenske storstad undvære Thomas´ smukke soliststemme..........den var bukket under for et lettere hedeslag. Thomas har det dog fint igen, efter at have været iført vådt viskestykke, vandflaske og hugget sukker (det var hugget i kirken). Domprovsten udtrykte sin begejstring for musikken, og undskyldte samtidigt den voldsomme hede i kirken. Dog måtte han indrømme, at den bekom ham selv vel............"Det er som Helvedes forgård, og i morgen er det endnu værre. I kan tro, jeg skal benytte mig af det, og prædike om den evige ild og syndens følger de kommende søndage!". Så ka' de lære det, ka' de!!!

Vi kørte tilbage til vandrerhjemmet med en saligt smilende dirigent, og efter talrige indslag fra GRK (gensidige rygklapperes klub), taksigelser og klapsalver, var vi enige om, at vi har haft en skøn tur.

Vores dirigent kunne desværre ikke få fri fra tjeneste søndag morgen (!!), så han måtte forlade os i utide sammen med Andrés og Rasmus, som skulle komme hjem for at rejse på ferie. Finn må fylde meget i det daglige, for Casper konstaterede: "Der mangler lissom noget, når Finn ikke er her".

Aftensmaden blev indtaget på vandrerhjemmet, og der gøres klar til en hurtig og effektiv afgang i morgen tidlig.

Da vi havde lagt drengene i seng, skulle vi voksne sætte et behageligt punktum for en dejlig tur. En del whiskyflasker kom på bordet, og for at Dr. Driver (Johnny) ikke skulle føle sig udenfor, hældte vi æblejuice på en tom whiskyflaske. Så var han lissom også med i finalen... og vi følte os sikre på at han kan køre bussen helt tilbage til Roskilde på en betryggende måde!

Vi regner med at starte hjemturen kl. ca. 8.00, og vi forventer at være hjemme kl. 20.11, ifølge vores udmærkede chauffut, men under alle omstændigheder sætter vi telefonkæden igang, når vi kender det nøjagtige ankomsttidspunkt.

I kan godt forberede jer på talrige gensynsknus i morgen - så vil vi til gengæld prøve at aflægge os kor-jargonen, så I har en chance for at forstå hvad, vi siger.

Mange hilsner

(den øde) Ø-gruppe


Før dagens forpligtelser er der lige tid til lidt fodbold...



En god lang pause inden dagens koncert. Vores beholdning af rugbrød nedsvælges i løbet af 10 minutter...



Ole Erling bag sit yndlingsinstrument, der i dagens anledning var udbygget en anelse...



Vi forsøger desperat at kapre kunder til koncerten. Den endte med at blive helt godt besøgt...



Tilskuerne ser forbløffede til, mens dirigenten beames ned....



Koret i aktion. Det blev den bedste koncert, vi har lavet på vores turné



Dagens reporter: Ukendt