TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Drengekorets koncert-turne til England

9. august 2006


En afrejsedag sætter sit præg på både dagen og dagbogen. Vi har i dag gennemlevet en af disse, da vi skulle sige farvel til skønne York og køre via Peterborough til Cambridge.

Dagen startede, som afrejsedage nu gør, med at alle skulle lidt tidligere op for at pakke kufferten. On the road again, var der meget roligt iblandt drenge og herrer, for alle har haft nogle lange dage i York. Vi gjorde en kort strække-ben pause på en rasteplads og det kunne vække drengene. I hvert fald blev deres shopping-gen vakt til live i en lille kiosk og vi blev nødt til at gøre den korte pause til et længere ophold, for at få alle drengene med. Jeg må sige, at sådan en powershopping giver mere liv i drengene. Herrene diskuterede ivrigt om powershopping-fænomenet også dækker en enkelt kiosk på en rasteplads, men en konklusion kom vi aldrig frem til.

Vi spiste frokost i en park i udkanten af Peterborough. Det var dog ikke de fantasiløse og trivielle sandwich der vakte interesse, men i stedet de mange ivrige gæs, der var i vandhullet.

Vi skulle til Peterborough for at synge vores sidste evensong på denne tur. Finn lagde op til at vores sidste engelske medvirken skulle blive den bedste og afslutte turneen på fin vis. Det var i forvejen svært at leve op til, da vores forrige evensongs har været ganske gode. Det startede også meget godt med en vellykkede forprøve og en tilpas pause, men så... - præsten kom for sent og derfor gik koret ind i en total tavs kirke i stedet for at blive ledsaget af orgelmusik. Idet drengene når op til stolestaderne, sker der en forvirring blandt de forreste drenge og de går forkert rundt om stolestaderne. På deres vej forbi det lille orgel, får en dreng i rækken viklet sig ind i orglets el-kabel og får blandt andet revet en lampe ned med et ordentligt brag. Nå, men resten af koret kommer på plads og selvom nogle drenge står forkert i forhold til den tidligere opstilling starter evensongen helt planmæssigt. Idet Michael skal til at spille på orglet ser han helt desperat ud, og hvisker til Finn at der ikke er noget strøm på orglet. Efter nogle minutter, hvor Finn løber rundt på gulvet og følger ledningen fra orglet til stikkontakten uden at finde fejlen, starter vi op på den sværeste psalme på denne turne og gennemfører den uden orgel (og uden fejl) alt imens kordegnen forsøger at få vakt orglet til live igen. Lige før vi skal bruge orglet til Magnificat får orglet strøm igen og vi kan vende tilbage til en mere normal gennemførelse. Finn formår dog at blive så forvirret af al det postyr, at han glemmer de obligatoriske afsluttende bønner, men redder den dog på stregen og det er nok kun koret, der opfatter dette fejltrin. Som afslutning, får vi endelig taget et fælles korbillede på kortrappen i Peterborough Cathedral, hvilket trods alt var en god afslutning på evensongs i Englan
Efter fællesspisning på et pizzaria, kørte bussen videre til Cambridge, hvor drengene i skrivende stund er lagt i seng og vi ser frem til at kunne sove længe i morgen inden vi skal på tur til flymuseet i Duxford.

Hittet på af Tom Christensen

Dagens citat: Hvad er ligheden mellem Knud og Lotte Heise? Får de først fat i mikrofonen, giver de aldrig slip igen... (Sebastian Ringmann, Asbjørn og Joakim Kryger benytter enhver lejlighed til at lave vittigheder om gruppe ø :-) )






Tak for i dag.



Frokost ved andedammen
Begejstringen for sandwich er efterhånden overskuelig - gæs og ænder er sjovere at se på end sandwich-skiverne!!!

Tættere kan vi vist ikke komme
Efter en forhandling med kirkens sikkerhedspersonale fik vi kæmpet os frem til at måtte parkere lige ved kirken. Bedre p-plads fås vist ikke...

Vi nyder det gode vejr!
Inden forprøven var der lige tid til lidt afslapning for drengene!

Dmitri sveder ved orglet
Vor medbragte organist, Dmitri, skulle ved hver evensong vænne sig til et nyt orgel. Her sveder han i Peterborough Cathedral :-)

Smugkig under evensong'en
Så koncentrerede og så artige kan drengene være når de er i kapperne og i aktion - billede fra orgelbænken i Peterborough.

Koropstilling i Peterborough
I den prægtige katedral i Peterborough måtte vi naturligvis have et billede af hele koret.

Velfortjent aftensmad
Når man er 66 personer kræver det lidt planlægning at spise samlet. Drengene nød den gode pizza og det var velfortjent!

Vi ses i morgen!



I går - I morgen