TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Drengekorets koncert-turne til New Zealand

Dagens dagbog er sponseret af:


Deloitte Outsourcing
Deloitte - merværdi gennem synlige resultater

19. februar 2004

Det var i dag vi kunne opleve Christchurch. Christchurch er en rigtig britisk koloniby, opført efter bedste engelskt forbillede. Byen kaldes også for en kopi af "City of London". Navne som Manchester Street, Salisbury Street og Oxford Street dominerer gadebilledet. Byen blev grundlagt i 1850 og der blev kun givet adgang for kvalificerede ansøgere, der kunne repræsentere "nobel, ædruelig, flittig og ærlig" adfærd via et certifikat fra den lokale sognepræst hjemmefra.
Katedralen i Christchurch, hvor vi skal give koncert i morgen, er den smukkeste vi har set på turen. Byggestilen er i god engelsk stil og ligner lidt den engelske kirke ved Gefionsspringvandet og ligger smukt ud til den store plads, hvor der er masser af aktivitet for enhver smag. Katedralen kan fejre 100 års jubilærum i år.

Vi startede med morgenmad kl 8.30 - det var skønt at sove længe efter gårsdagens lange køretur. Herefter gik det til katedralen for at holde korprøve. Ifølge vores "udhængte" dirrigent er katedralen mere smuk end akustisk god - meeen mon ikke det nok skal gå.

Frokosten blev indtaget på vandrehjemmet med stor appetit (det kan iøvigt ikke anbefales, at forældrene severer sandwich, når vi kommer hjem).

Resten af dagen har det været store shoppedag - for de få, der stadigvæk havde nogle dollars tilovers fra cola automaterne. Der var en hel del, der måtte nøjes med at ose i Christchurch's mange butikker. Her kan der købes alt i uldent beklædning, selvom det fårede afklip snart overhales indenom af syntetiske fibre. Fåreavlerne jamrer (det gør landmænd også hernede); antallet af får næsten er halveret fra ca. 85 mio til ca. 45 mio. brægende dyr - det var så dagens unødvendige paratviden. Prisniveauet bærer præg af den store popularitet New Zealand har opnået i forbindelse med filmatiseringen af "Ringenes Herre". Vi har alle brugt de sidste dollars og cent flittigt, til både souvenirs, spil og gaver - glæd jer derhjemme.
Byen er blevet travet tynd. Alle gader og stræder (gates and streets) er blevet set. Byens pladser blev invaderet og store mængder af kaffe og cola blev velfortjent indtaget i det skønne solskin. Andre valgte at se byen fra den gamle sporvogn fra 1920, som stadigvæk kører i original stand (selv konduktøren var fra den tid)

Det var også idag, hvor gruppelederne fik "fri" til at hvile ørerne lidt og se sig omkring på egen hånd. Tjenesten blev vel overtaget af ø-gruppen. Dagen har generelt været meget afslappende, og her i skrivende stund, sidder alle og slår mave ovenpå en lækker gang pasta og kødsovs. Drengene sidder rundt omkring i grupper og hyggesnakker, ser TV eller spiller forskellige spil.

Sidst på aftenen drog Peter, Finn og Steffen afsted til en radiostation for at blive interview'et til en udsendelse. Kl 21.00 tonede radiovært Peter Hide sammen med Finn, Peter og Steffen frem i radioen på 96,9 MHz. Der blev talt meget om vores tur, koret, financieringen og i det hele taget om Roskilde og Domkirken. Fra jule CD'en sendte de Finn's "Mariavise" ud i æteren. Vi håber, det giver god reklame for koncerten imorgen.

Dagens forfatter anagram: LSD gør Canada sure. SARS-Carla døde ung. Al cansergas dør ud. Carøe's G-dur sandal. USA-canal søger RDD.


Christchurch
Der lyttes intenst til de 3 radiostjerner - forhåbentlig resulterer det i flere koncertgæster i morgen...


Vi ses i morgen!



I går - I morgen


Dagens dagbog er sponseret af:


Deloitte Outsourcing
Deloitte - merværdi gennem synlige resultater